17 Mart 2012 Cumartesi

Cevizli Susamlı Ev Ekmeğim

Bir dilim ye doy :)
Tam buğday unundan katkısız kolay ekmek yapımı..
En son bu sabah kahvaltı ya gelen arkadaşlarıma yaptım, fırında pişerken evin ekmek kokması harika :)
Tarifi Lezzet dergisinden.



Malzemeler

2 su bardağı Tam Buğday un'u
1 su bardağı un
1 paket  ınstant maya
1.5 su bardağı ılık su
40 gr. Tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Ceviz
Susam
(Haşhaş,Çörekotu,yulaf,ayçekirdeği..istediklerinizi kullanabilirsiniz)

Yapılışı

Un,tuz ve mayayı harmanlayıp
eritilmiş tereyağı eklenir
ılık su'yu ilave edip yoğuruyoruz.
Gerektiğinde Tam buğday unundan ilave edilir.
susam ve ceviz eklenir.
Yuvarlak şekil verip
yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Üzerini örterek 30 dk. dinlendiriyoruz.
daha sonra 190 derece  fırına koyup pişiriyoruz.


5 yorum:

  1. canım bu bizim de yediğimiz ekmek mi hani getirmiştinn.. eğer oysaaa buu şahane bişeydiii yaaaaa şiddetle tavsiye edilir

    YanıtlaSil
  2. Evet canım o ekmek :) zaten şimdilik sadece 2 kere yapabildim.
    bi de annemin isteği üzerine beyaz ekmek yapımını deniycem :)

    YanıtlaSil
  3. hadi bakalımmm iikii sen yapıyosunn yoksa ev ekmeği yiyemicez

    YanıtlaSil
  4. ben bu ekmeği bugün yaptımmm canım enfes olduuu

    YanıtlaSil
  5. yaparsin sen canim bnm ellerine saglik.

    YanıtlaSil