4 Kasım 2012 Pazar

Kremalı Mantarlı Makarna

Bir süredir tarif ekleyemediğimi fark ettim :) Geçenler de  yaptığım makarnayı paylaşıyım dedim.. Mantar'ı çok  severim ben,yemeklerde,soslarda,salatalarda...her şekilde severim yani.
Şimdi lafı fazla uzatmadan nasıl yaptığımı anlatıyım,çünkü bugün ki fotoğraflarımı düzenleyip bir an önce onları da paylaşmak istiyorum,çünkü kendimi çok mutlu hissettiğim bir yere gittik ve oranın fotoğraflarını çektim ;)
 



Malzemeler
 
Yarım paket makarna ( biz iki kişi olduğumuz için :)
3 çorba kaşığı krema
200 gr. doğranmış mantar
Tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 adet Defne yaprağı
 
 
Yapılışı
 
Önce makarnayı haşlayın.
Makarna pişerken sosunu hazırlamak için,vok tava'nın içine biraz tereyağ biraz da sıvıyağ koyup mantarları pişirin.
Mantarlar piştikten sonra,kremayı,defne yapraklarını,tuz ve karabiberi de ekleyip 5 dk da öyle karıştırın.Altını kapatın.
Diğer yandan makarnanızı süzün ve tencerenize tereyağ ile sıvıyağ yağ koyun,makarna ile karıştırn,altını kapatın.
Servis yaparken sosun içinden defne yapraklarını çıkarın.
Servis tabağınıza önce makarnayı sonra sosu ilave ederek servis yapın.
Üzerine kekik ilave edilebilir(isteğe bağlı).
 
&
 
Not : Ben makarna yaparken sadece sıvıyağ yada sadece tereyağ kullanmıyorum.Biraz biraz ikisinden de kullanmayı tercih ediyorum.Tereyağının biraz daha lezzet verdiğini düşünüyorum.Herkes'in damak tadı değişik olabilir :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım..Mantar krema makarna sevdiğim üçlü:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, bende makarnayı her haliyle seviyorum :)

      Sevgiler...

      Sil