Hemde gece saat 02:00 de ocağı kapattım,tadına bakmadan da uyumadım :)
Kendim bile inanamadım,çok güzel pişmişti,yumuşacık..Tabi kabak da güzel çıkmış..
Cevizi koyup git gel yedik :)
Buyrun benim tarifim ;
Malzemeler
2 kilo kabak
2 su bardağı toz şeker
Ceviz
Yapılışı
Kabakları soyup,çekirdeklerinden ayırıyoruz.
İstediğimiz büyüklükte dilim dilim kesiyoruz.
Kestiğimiz kabakları geniş bir tencereye dizip, her birinin üzeri kapanacak şekilde şekeri koyuyoruz.
Tencerenin ağzını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün orta dereceli ateşte,tencerenin ağzını hafif açarak pişiriyoruz.
(şerbetinin daha kıvamlı olması için).
İyice yumşayıncaya kadar pişirin.
ocağı kapatın.
Servis yaparken üzerine ceviz,fındık veya tarçın da ekleyebilirsiniz.
&
Kabak tatlısını hiç yiyemiyorum ben :( sanırım kokusundan dolayı :(
YanıtlaSilAma fotoğraflara bayıldım! :)
Ellerine sağlık canım..
Ama yemen,denemen lazım canımmm :) peki kabak&bisküvi tatlısı olarak da yiyemezmisin acaba?lezzetli olduğu kadar çok da faydalı..denesen keşke..
SilTeşekkür ederim cnm öptüm :)
annemin favori tatlısıdır :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Teşekkür ederim şireneciğim :)
Sil