Harika bir tatlı tarifiyle geldim :)
Yedikçe yediren,hem lezzetli hem de hafif ..
Buyrun tarifim :)
Malzemeler
250 gr. kadayıf
50 gr. tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz
Hazırlanışı
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun.
Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı,şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
Pembe hale gelince fındığı veya cevizi ve ekleyin.
(altını kapatacağınıza yakın şekeri ilave edin)
Ateşten alıp soğutun.
Muhallebisi için ;
3 kahve fincanı un
1 su bardağı şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Tereyağ hariç tüm malzemeleri pişirin.
İçine tereyağ ekleyin ve mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını kullanacağınız borcama serin.Üzerine muhallebiyi yayın.
Kalan kadayıfı da serin.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
,hmmm .eline saglik,guzel gorunuo...
YanıtlaSilHoşgeldiniz teşekkür ederim...
SilÇok farklı bir tarifmiş canım ellerine sağlık eminim lezzetide harikadır.. En kısa zamanda deneyeceğim bende :)
YanıtlaSilDene canım hem lezzetli hem çok pratik :)
SilÇook severim bir ara haftada bir yapılır olmuştu :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende sık sık yapıcam galiba :) çok teşekkür ederim ,hoşgeldiniz :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım anneminn vageçemediği tatlardan biri çok daa severimm kakolu pudingle deneyesim var bunu ya :)
YanıtlaSilannemin vazgeçemediğğ tariflerden biri canımm bende kakolu pudingle denemeye karar vermiş bulunuyorum şuan bakalım nasıl bişey olucak :)
YanıtlaSilGuzell olur bence detay ver sonra o zaman fotoraff vs.
YanıtlaSilHadi kolay glsin ;))