18 Eylül 2012 Salı

Kadayıflı Muhallebi

Merhaba
Harika bir tatlı tarifiyle geldim :)
Yedikçe yediren,hem lezzetli hem de hafif ..
Buyrun tarifim :)

 

 
Malzemeler
 
250 gr. kadayıf
50 gr. tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz
 
Hazırlanışı
 
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun.
Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı,şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
Pembe hale gelince fındığı veya cevizi ve ekleyin.
(altını kapatacağınıza yakın şekeri ilave edin)
Ateşten alıp soğutun.
 

Muhallebisi için ;
 
3 kahve fincanı un
1 su bardağı şeker
1 lt. süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
 
Hazırlanışı
 
Tereyağ hariç tüm malzemeleri pişirin.
İçine tereyağ  ekleyin ve mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını kullanacağınız borcama serin.Üzerine muhallebiyi yayın.
Kalan kadayıfı da serin.Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
 
 
 
Afiyet olsun :)
 

 
 
 
 
 
 


9 yorum:

  1. Çok farklı bir tarifmiş canım ellerine sağlık eminim lezzetide harikadır.. En kısa zamanda deneyeceğim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canım hem lezzetli hem çok pratik :)

      Sil
  2. Çook severim bir ara haftada bir yapılır olmuştu :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bende sık sık yapıcam galiba :) çok teşekkür ederim ,hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım anneminn vageçemediği tatlardan biri çok daa severimm kakolu pudingle deneyesim var bunu ya :)

    YanıtlaSil
  5. annemin vazgeçemediğğ tariflerden biri canımm bende kakolu pudingle denemeye karar vermiş bulunuyorum şuan bakalım nasıl bişey olucak :)

    YanıtlaSil
  6. Guzell olur bence detay ver sonra o zaman fotoraff vs.
    Hadi kolay glsin ;))

    YanıtlaSil