11 Eylül 2012 Salı

Fırında Somon

Merhaba...
Haftanın ilk günü iş'ten sonra yemek yapma zamanıdır:)
Ne yapsam diye düşünürken Eşim'in "Balık" fikri cazip geldi...Yanına da güzel bir Roka Salatası ,ohh miss dedik :)
Balık seçmekten çok fazla anlamadığımdan herzaman eşim seçer,dün akşam ki tercihi karadeniz somonuydu.Gayet lezzeti yerindeydi,bir de mutfakta iki kişi olunca lezzeti katlandı ;)
Yağlı bir balık olan Somon fırında çok güzel oldu(bize göre).

Roka Salatası ile..
 
 
Malzemeler
 
5 dilim Karadeniz somonu
2 Domates
2 limon
Tuz
Karabiber
Sarımsak
Arpacık soğanı
Tereyağ
 
Yapılışı
 
Fırın tepsisine folyo serip,
Domates'leri halka olarak kesip, tepsiye diziyoruz
Somonları dilimlenmiş ve temizlenmiş halde domateslerin üzerine koyuyoruz,
Tuz ve karabiber serpip,her balığın üzerine çok az tereyağ koyuyoruz.
Sarımsak ve arpacık soğanı balıkların üzerine doğruyoruz
Limonları da halka olarak dilimleyip balıkların üzerine ve tepsinin etrafını diziyoruz.
25 dk. kadar pişiriyoruz.
 
( Domatesler Balıkların altında piştikten sonra  bana göre daha lezzetli oluyor )
 
 
 
&
 
 
 
 
 
 
 
 
 


6 yorum:

  1. Ailecek çok severiz balığı :) Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım teşekkürler..
      Sen de yapıcaktın yaptıysan yayınla :)

      Sil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Hafta sonu bende balık yapmayı planlıyorum. Özlemiştim sizde görünce iyice canım çekti :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim,
      Bencede balık yapın,mevsimi açıldı taze taze mis gibi :)

      Sevgiler..

      Sil
  3. ben geldiim takipteyim...
    somon balığını pişirme konusundaki tiolarını aldım...
    elleirne sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin Gurme Şirine ben de seni takipteyim :)
    Teşekkürler geldiğin için ve güzel yorumun için.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil