27 Aralık 2013 Cuma

Havuçlu Pilav

Mutlu haftasonlarımız olsunnnn :)
Kek,kurabiye,tatlı .. Hiç anayemekleri, pilav-makarnaları eklemez olmuşum ..
Geçen gün havuçlu pilavımı yapınca fotoğraflıyıp ekliyim dedim.

Mis gibi tereyağlı havuçlu pilavımı daha önceden hazırlayıp,dolaba attığım  "kavurma" ile servis yaptım.
Hem çok doyurucu hem de çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim..

Buyrun bu da benim  pilavımın tarifi ;



Malzemeler

1 büyük kupa dolusu baldo pirinç
1.5 bardak sıcak su ( yine aynı kupa ile )
1 orta boy havuç
1 adet kesme şeker
Yarısı kadar Tavuk bulyon jel
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ
1 tatlı kaşığına yakın tuz

Sıcak su ( pirinci ıslatacak kadar )

Yapılışı

Öncelikle pirinçlerin üzerine biraz tuz atarak sıcak su koyup, bekletiyoruz.

Diğer yandan pilav tenceremize sıvıyağı ve tereyağını  koyup eritiyoruz.
Rendelediğimiz havucu koyup, biraz kavuruyoruz.
Daha sonra pirinçlerin suyunu süzüp, tencereye aktarıyoruz.
Tahta kaşıkla biraz karıştırıp 1.5 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz.
Hemen ardından ; tavuk bulyonu,1 adet kesme şekeri ve tuz'u ekleyip bir kez karıştırıp, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Ocağın altını kapatınca üzerine bir kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatıyoruz.

Afiyet olsunn :)
 
 

4 yorum:

  1. havuclu hıc denemedım senın tarıfınle deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de hoşuna gider umarım canım:)
      deneyecek olmana sevindim.

      Sil
  2. Pilavın ok güzel görünüyor ellerine sağlık.Birde üstüne yazdığın yazıyı merak ettim nasıl yazdınız .El yazısıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için teşekkür ederim..
      bu fotoğrafları instagram da yayınlamıştım.
      orada yayınlamada önce de "instacollage" programın da yazısını yazmıştım.

      Sil