12 Aralık 2013 Perşembe

Patates Mantısı

İlk kar'ın yağdığı ve aşırı soğukların kapıya dayandığı şu sıralar ben yine hastayım :(
Bir türlü iyileşemedim ..


Pazartesi akşamı akşam yemeği için yaptığım "patates mantısı" pek hoşuma gitti .. Patates salatası olarak çok kez yapmışlığımız vardır tabi ama ben bu şekilde ilk kez denedim ve çok beğendim :) çok şık bir görüntü bence ;)
Hem kolay, hem lezzetli ..

Şimdiden hepinize Hayırlı Cumalar..
Ben yarın yine hastane yollarına düşücem :(

 
Malzemeler
 
4 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
Üzeri İçin ;
 
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
200 gr. yoğurt
 
Yapılışı
 
Patatesleri yıkayıp, kabukları ile haşlıyoruz.
Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup rendeliyoruz veya iyice eziyoruz.
Tereyağı eriyene kadar patateslere karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıp patateslerin içine ekliyoruz.
Tuz,karabiber ve kırmızı pul biberi de ilave edip hepsinin iyice karışmasını sağlıyoruz.
Bir yandan havuçları rendeleyip zeytinyağı ile soteliyoruz.
 
Patetesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapıp,ortasını biraz açıyoruz.
Sotelediğimiz havuçtan biraz alıp patatesin ortasına koyuyoruz.
Bir yandan da sarımsağı rendeleyip,yoğurtla karıştırıyoruz.
Ayrı bir tavada da salçayı kavuruyoruz ve çok az su ekliyoruz.
Patateslerin üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra da salça gezdiriyoruz.
En son olarak da dereotu ile süslüyoruz.
ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
Bir de küçük soframızdan :)
 
 
 
 
 

3 yorum:

  1. hem şık hem lezzetlı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu çok seviyorum :)) Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil