Dün gece yine geç vakit aklıma düşen bir tatlıyı kalkıp yaptım :)
Kullandığım demir haplarından heralde o kadar çok acıkıyorum ki bu aralar,sürekli aklım yemekte :) sağolsun şirkette ki arkadaşlarım da bana eşlik ediyor;) Ben de tatlımı alıp sabah iş yerime götürdüm.Ohh bi güzel yedik valla ...
İrmik tatlısına da jöleyi çok yakıştırıyorum.Çok da hafif ve basit bir tatlı,daha önce de çikolata soslu olarak paylaşmıştım.
Fotoğraflar pek iyi olmadı şirkette ama idare edin :)
Malzemeler
10 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
25 gr. Margarin
1 paket Dr.Otker Vişne'li Jöle
üzeri için;Hindistan Cevizi
Yapılışı
İrmik,şeker ve vanilyayı süt ile koyulaşana kadar karıştırıp,pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca margarini ilave edip biraz daha karıştırın.
Ocaktan alın.
Borcama dökün,düz olmasını sağlayın.
Jöle'yi tarifine uygun hazırlayın.Tatlı ve Jöle biraz soğuyunca tatlının üzerine yavaş yavaş dökün.
Buzdolabında bekletip,servis yaparken hindistan cevizini ekleyin.
Afiyet olsun :)
&
Ellerine saglik,cikolata soslu yapmistim ama joleli denemedim...
YanıtlaSilTesekkur ederim,joleli de deneyin bence guzell oluyor.
SilSevgiler..
uzun zamandır jöleli tatlılar yapmıyordum...
YanıtlaSilbak bu iyi bir fikir oldu, teşekkürler...
çok güzel görünüyor...
ellernize sağlık...
Ben size teşekkür ederim :)
SilHemen yapın hem pratik hem hafif bir tatlı..
Sevgiler
Nefis görünüyor canım, sütlü irmiği çok severim, jöleyle de çok güzel olmuştur eminim..
YanıtlaSilEllerine sağlık :)
Canımmm teşekkürler :)
SilSende yapmıştın bir kere sana geldiğimde :) Jöleyle de denemeni tavsiye ederim.