17 Ekim 2012 Çarşamba

Jöleli İrmik Tatlısı

Merhaba,
Dün gece yine geç vakit aklıma düşen bir tatlıyı kalkıp yaptım :)
Kullandığım demir haplarından heralde o kadar çok acıkıyorum ki bu aralar,sürekli aklım yemekte :) sağolsun şirkette ki arkadaşlarım da bana eşlik ediyor;) Ben de tatlımı alıp sabah iş yerime götürdüm.Ohh bi güzel yedik valla ...
İrmik tatlısına da jöleyi çok yakıştırıyorum.Çok da hafif ve basit bir tatlı,daha önce de çikolata soslu olarak paylaşmıştım.

Fotoğraflar pek iyi olmadı şirkette ama idare edin :)

 
Malzemeler
 
10 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
25 gr. Margarin
1 paket Dr.Otker Vişne'li Jöle
üzeri için;Hindistan Cevizi
 
Yapılışı
 
İrmik,şeker ve vanilyayı süt ile koyulaşana kadar karıştırıp,pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca margarini ilave edip biraz daha karıştırın.
Ocaktan alın.
Borcama  dökün,düz olmasını sağlayın.
Jöle'yi tarifine uygun hazırlayın.Tatlı ve Jöle biraz soğuyunca tatlının üzerine yavaş yavaş dökün.
Buzdolabında bekletip,servis yaparken hindistan cevizini ekleyin.
 
Afiyet olsun :)
 
&
 
 

6 yorum:

  1. Ellerine saglik,cikolata soslu yapmistim ama joleli denemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim,joleli de deneyin bence guzell oluyor.

      Sevgiler..

      Sil
  2. uzun zamandır jöleli tatlılar yapmıyordum...
    bak bu iyi bir fikir oldu, teşekkürler...

    çok güzel görünüyor...
    ellernize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben size teşekkür ederim :)
      Hemen yapın hem pratik hem hafif bir tatlı..

      Sevgiler

      Sil
  3. Nefis görünüyor canım, sütlü irmiği çok severim, jöleyle de çok güzel olmuştur eminim..
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm teşekkürler :)
      Sende yapmıştın bir kere sana geldiğimde :) Jöleyle de denemeni tavsiye ederim.

      Sil