7 Ekim 2012 Pazar

Defne Yaprağında Çupra

Herkese Merhaba :)
Yine bir haftasonu daha bitti..
Bir balık tarifi daha eklemek istedim,geçen hafta eşim balık alıp geldi ve mutfağa kendisi girdi ne büyük keyif o öyle :) salatayı da yapınca iyice hoşuma gitti :)
Daha önce hiç kullanmadığım defne yaprağı almış, nereden okuyup öğrendi bilmiyorum ama bir tariften yaptığını gördüm :)
Bende hemen bakıp öğrendim.Paylaşıyorum..

 
Malzemeler
 
2 adet çupra
1 orta boy soğan
2 - 3 diş sarımsak
kıyılmış maydanoz
1 limon
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Zeytinyağ
 
Yapılışı
 
Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra,folyo serili fırın tepsisini yağlayıp balıkları koyuyoruz.
Balığın içine ince ince dilimlenmiş sarımsakları ve 2'şer adet defne yaprağını diziyoruz
Soğanı ve limonu  halka halka kesip,balıkların üzerine diziyoruz
Maydanozu da ekleyip,2'şer adet defne yaprağını da üzerine koyuyoruz,
tuz ve karabiberi serpiyoruz.
Fırına vermeden önce heryerini folyo ile iyice kapatıyoruz.
200 derece fırında / 25 dk. pişiriyoruz.
(Servis yaparken üzerinden ve içinden defne yapraklarını çıkartın)
 
 
İyi Haftalar :)
 
 
 

6 yorum:

  1. Defne yaprağının kokusuna bayılırım.. Konulduğu herşeye de harika bir aroma bırakır.. Bu sefer Ahmet'in ellerine sağlık canım :)
    nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok güzel olmuştu gerçekten hatta Ahmet hızını alamayıp pazar günü kahvaltıda ki çaya da koymuş :D
      Teşekkürler cnm :)

      Sil
  2. ödüllü yemek yarışması başladı, tariflerinizi göndermekte geç kalmayın. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    Ben de bir kaç kez yaptım balığı Defne Yaprağı ile..
    Ama bizimkisi Çupra değil, benim favori balığım Levrek idi..
    Çok değil sadece bir yaprak koymak yeterli oluyor Defne'nin o muhteşem kokusunu balığa yayabilmesi için.
    Bir de senin tarif üzerinden Çupra'da deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim Levrek de çok lezzetli olur,senin de ellerine sağlık cnm.

      Sil
    2. Teşekkür ederimm, o zaman afiyet oslun hepimize :)

      Sil