Yine bir haftasonu daha bitti..
Bir balık tarifi daha eklemek istedim,geçen hafta eşim balık alıp geldi ve mutfağa kendisi girdi ne büyük keyif o öyle :) salatayı da yapınca iyice hoşuma gitti :)
Daha önce hiç kullanmadığım defne yaprağı almış, nereden okuyup öğrendi bilmiyorum ama bir tariften yaptığını gördüm :)
Bende hemen bakıp öğrendim.Paylaşıyorum..
Malzemeler
2 adet çupra
1 orta boy soğan
2 - 3 diş sarımsak
kıyılmış maydanoz
1 limon
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Zeytinyağ
Yapılışı
Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra,folyo serili fırın tepsisini yağlayıp balıkları koyuyoruz.
Balığın içine ince ince dilimlenmiş sarımsakları ve 2'şer adet defne yaprağını diziyoruz
Soğanı ve limonu halka halka kesip,balıkların üzerine diziyoruz
Maydanozu da ekleyip,2'şer adet defne yaprağını da üzerine koyuyoruz,
tuz ve karabiberi serpiyoruz.
Fırına vermeden önce heryerini folyo ile iyice kapatıyoruz.
200 derece fırında / 25 dk. pişiriyoruz.
(Servis yaparken üzerinden ve içinden defne yapraklarını çıkartın)
İyi Haftalar :)
Defne yaprağının kokusuna bayılırım.. Konulduğu herşeye de harika bir aroma bırakır.. Bu sefer Ahmet'in ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilnefis görünüyor.
Evet canım çok güzel olmuştu gerçekten hatta Ahmet hızını alamayıp pazar günü kahvaltıda ki çaya da koymuş :D
SilTeşekkürler cnm :)
ödüllü yemek yarışması başladı, tariflerinizi göndermekte geç kalmayın. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilBen de bir kaç kez yaptım balığı Defne Yaprağı ile..
Ama bizimkisi Çupra değil, benim favori balığım Levrek idi..
Çok değil sadece bir yaprak koymak yeterli oluyor Defne'nin o muhteşem kokusunu balığa yayabilmesi için.
Bir de senin tarif üzerinden Çupra'da deneyeceğim...
Eminim Levrek de çok lezzetli olur,senin de ellerine sağlık cnm.
SilTeşekkür ederimm, o zaman afiyet oslun hepimize :)
Sil