Közlenmiş patlıcanım vardı zaten,sadece et almam yeterli oldu :)
ohh yanına da pilav miss ...
Fazla uzatmadan anlatıyım ;
Malzemeler
4 dilim Antrikot
1 çay bardağı süt
közlenmiş patlıcan
Yoğurt
Sarımsak
Soya sosu
Kekik
Pulbiber
Karabiber
Zeytinyağ
Ayçiçek yağ
Tuz
Yapılışı
Etleri marine etmek için geniş bir kaba koyup,üzerine sütü ve sıvıyağı koyunuz,karabiber ekleyiniz.
( Ben 1 saat beklettim, en geç 24 saat'e kadar bekletilebilir)
Pişirmeden önce, etlerin oda sıcaklığında olması için buzdolabından çıkarmış olun.
Öncelikle tavayı çok hafif yağlayın(sıvıyağ ile). Yüksek ateşte yağ kızdıktan sonra etleri tavaya atın ama çok sıkıştırmayın.Hemen istediğiniz baharatları koyun, biraz da soya sosu ekleyin.
Etin bir tarafını 1 dk. kızartıyoruz ve sonra hemen diğer tarafını çevirip orayı da 1 dk kızartıyoruz. Bu şekilde her iki tarafı da mühürlüyoruz ki içinde ki su çıkmasın. Sonra her tarafı ayrı ayrı 4-5 dk. kızartıyoruz. Tabiki bu sizin eti nasıl sevdiğinize bağlı olarak değişir.
(Ben daha fazla kızartmış olabilirim :)
Etler piştikten sonra , Közlenmiş patlıcanları sarımsaklı yoğurt yapıp karıştırıyoruz.Tuz'u ekliyoruz.
Son olarak da zeytinyağ ekliyoruz.
Servis tabağına önce patlıcan beğendi'yi sonra et'i koyarak servis yapıyoruz.
&
Afiyet olsun :)
&
bu tabak benim olmalı :))
YanıtlaSilben etli yemekleri çoook severim :))
ellerine sağlık canım...
Olsun canım :)Teşekkürler,
SilBizde çok seviyoruz valla,hiç sıkılmadan yiyebiliriz:)
Ellerine sağlık canım..Mühürlü etlere bayılırım suyu ve lezzeti içinde saklı ımmmm nefiss..
YanıtlaSilTeşekkürler cnm :) Bende çok severim bütün et yemeklerini
SilSabahın bu saatinde bile yiyebileceğim bir lezzet duruyor karşımda...Ellerine sağlık lezzeti duruşundan belli...
YanıtlaSilHosgeldiniz :) Ben de haftanin hergunu yiyebilirim :)
SilSevgiler..