11 Mayıs 2012 Cuma

Susamlı Poğaçalar

Geçenler de eve gelir gelmez yapmıştım, fırından çıkınca biz akşam yemeği olarak oturduk yedik :) Sıcak sıcak poğaça'nın tadı çok ayrı gerçekten..
bu kez minik minik değil de , pastanedekiler gibi biraz büyük yaptım hemde hepsi aynı boy :)
Sonra annemle babam da geldiler annemin "çok güzel olmuş poğaçan" yorumu, yine beni mutlu etti...
Ve ben bolca zaman istiyorum, mutfağa girip bir poğaça yapıp çıkmak istemiyorum.
Yanında kurabiyeler,tatlılar,salatalar,böreklerle devam edeyim...Tek işim mutfak olsun :)
istiyorum.
Sonra da sofralar kurulsun misafirlerimiz gelsin istiyorum :)







Malzemeler

150 gr. Margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker (çok dolu olmasın)
Tuz
içine ; peynir - dereotu ya da patates

Yapılışı

Sıvıyağ,süt,şeker,tuz,yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın),
un, kabartma tozu ve margarini hamur kabına koyup iyice yoğurun yumuşak bir hamur yapın.
hamurdan parçalar koparıp merdane ile açın ve iç malzemesini koyun.
Üzerine yumurta sarısını sürüp susamı bolca serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 - 200 derece de pişirin.




2 yorum:

  1. Eline Sağlık canım, çok güzel görünüyorlar...
    'Yeme de ,sadece kokla, mest ol' gibisinden ;)

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim canim..Firindan cikan sicak pogaca her daim sevili, yenilir :)

    YanıtlaSil