21 Mayıs 2012 Pazartesi

Çökertme Kebabı

Et yemekleri en sevdiğimiz yemek türleri arasındadır eşimle.
Gerçekten bu tip yemekler  çok lezzetli oluyor.Çökertme kebabı,Alinazik,İslim kebabı,Çoban kavurma,Beğendili julyen bonfile...vb. bunlar yapması kolay yemek çeşitleri hepsi de ayrı bir güzel.
Ben nasıl yaptığımı anlatıyım o zaman :)



Malzemeler

500 gr. julyen bonfile
200 gr. yoğurt
4 orta boy patates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı soya sosu
Sıvıyağ(az)
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber

Yapılışı

Patatesleri incecik doğrayıp kızartıyoruz,kızarırken tuz ekliyoruz.
onlar kızarırken diğer bir tavada ;
Bonfileleri az sıvıyağ ile biraz pişiriyoruz
üzerine Soya sosu ilave edip iyice pişiriyoruz
(suyunu salıp çekinceye kadar)
pişince baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
Bir yandan da sarımsaklı yoğurtu hazırlıyoruz.
Hepsi hazır olunca;
Servis tabağına önce patates kızartmasını koyuyoruz,üzerine sarımsaklı yoğurt
en son bonfileyi koyup üzerine bonfilenin yağından çok az gezdiriyoruz.
(isterseniz üzerine Salçalı sos yapıp koyabilirsiniz)










4 yorum:

  1. merhaba, tanıştığımıza çok sevindim.
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tanistigimiza cok memnun oldum :) gorusmek uzere.

      Sil
  2. bende yaparım ailecek severiz ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. yorumunuz icin tesekkurler,bizimde sevdigimiz bir yemek yapmasida cok pratik hemde lezzetli :)

    YanıtlaSil