24 Mayıs 2012 Perşembe

Mantar Graten

Mayıs ay'ı çok yoğun geçti benim için...Düğünler,kınalar,mevlüd'ler..derken çok fazla post hazırlayamadım.Ayrıca;
Herkesin Regaib kandili mübarek olsun.Rabbim Bütün dualarımızı kabul etsin inşallah.
...

Mantar ne güzeldir,heryere yakışır..Sosyal tesislere hemen hemen her gittiğimiz de önce mantar graten söleriz o hemen biter :) yapması pratik olduğu gibi, lezzeti de tarifsiz olur, ekmeksiz sadece  onu ye yani :)


Malzemeler

1 paket mantar
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağ


Yapılışı

Mantarları soyup, iyice yıkıyoruz
Verev dilimler halinde kesip,biraz limonlu suda bekletiyoruz,
tavaya biraz tereyağı koyup eriyince, mantarları ekleyip biraz soteliyoruz.
Daha sonra mantarları güveç kaplarına eşit şekilde koyuyoruz.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar  ekleyip,biraz da tereyağı koyuyoruz ( 2-3 ufak parça )
Fırında 15 - 20 dk. pişiriyoruz.
(Sıcak servis)

2 yorum:

  1. ımmm nefis bayılırım ,uzun zamandır yapmamıştım haftasonu yapayım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler :)
      Bencede yapmalisin hatta cumartesi aksami icin cok uygun :)

      Sil