30 Ekim 2014 Perşembe

Tam Buğday Un' u ile Tuzlu Kek

Bugün ki misafirim için yaptığım bu güzel tarifi ertelemeden yazmak istedim ..
Çay saatleri için mis gibi bir tarif , sabah kahvaltılarına da çok yakışabilir :)
Hem lezzetli hem de çok sağlıklı, rahatlıkla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

Denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)

Sevgiler ..

INSTAGRAM : cevizlitarcinli





Malzemeler

1,5 su bardağı Tam Buğday un'u
1 Su bardağı un
1 su bardağı Yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
3 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Ayçiçek yağı
Bol Dereotu
1 su bardağına yakın tuzsuz lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine çörekotu



Yapılışı

Bütün malzemeler geniş bir kaba konur ve yavaş yavaş çırpılır.
Daha sonra ince ince doğradığımız dereotu ve lor peyniri kek hamuruna eklenir ve iyice çırpılır.
( Normal kek hamuruna göre daha koyu oluyor. ) 

18 - 19 cm. 'e ayarlı çemberin altına yağlı kağıt seriyoruz ve kek hamurunu döküyoruz.
(Veya kelepçeli kalıba)
Üzerlerine çörekotu serpiyoruz.
175  derece de 30 - 35 dakika pişirilir.


2 yorum: