28 Ocak 2014 Salı

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlıların en güzeli, en lezzetlisi..
Yaz mevsiminde en çok yediğimiz :)
Tarifimi eklememişim ama fotoğrafı çekeli uzun zaman olmuş..
Yazın pek ağır yemekler yenmez ya hani, "zeytinyağlı barbunya" tam benim favorimdir :)
Bir de taze fasulye..
Hemen yaz gelse de bol bol pişirsek :)




Herkese Sevgiler ..


Instagram : cevizlitarcinli







Malzemeler


1 kg barbunya
4 domates,kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış
1 orta boy doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soyulmuş, doğranmış havuç
kaynamış su
Tuz


Yapılışı


Soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Doğranmış havucu ekliyoruz.
Küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip iyice kavuruyoruz.
Barbunyayı da ekleyip 5 dk kadar karıştırıyoruz.
En son su 'yu  ve tuzunu ekleyip, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

( Su için ölçü yazmadım, ben göz kararı koyuyorum, piştiğinde çok aşırı sulu olmayacak.)

Soğuk servis yaparken üzerini pul biberle süsleyebilirsiniz.

Ve ; Bol Limon :)



2 yorum:

  1. nasıl güzel olur hımm ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melisacım yorumun için teşekkürler..

      Sevgiler :)

      Sil