Aslında çikolata soslu bisküvili parfenin aynısı..sadece içinde muz var :)
Ama o iki muz tadını pek bir hoş yapmıştı..Hepimiz çok sevdik :)
Tabii hafifliği de bir o kadar güzel ..
Bu aralar çikolata sosu olarak "Carte dor Çikolatalı Sos" u kullanıyorum..Sürekli elimin altında olşunu sevdim.Dondurmaya,tatlıya,kekin üzerine..hepsine kullanıyorum :)
Parfe de de kullandım..
Sevgiler..
Malzemeler
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket sade pedibör bisküvi
1 paket eti burçak bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 paket krem şanti
2 adet muz
Üzeri için
Cartedor Çikolata Sosu
Maraş usulü dondurma
Yapılışı
Bütün bisküvileri elimizle kırıyoruz.
Muzları rendeliyoruz.
Derin bir kaba 2 paket krem şantiyi arkasında yazdığı gibi hazırlıyoruz.
( Muz olduğu için krem şantiyi daha koyu hazırlıyoruz ) ve içine parçalanmış bisküviyi,rendelenmiş muz'u ve dövülmüş cevizleri ekliyoruz.
İyice yoğurup homojen bir karışım olmasını sağlıyoruz.
Son olarak kalıba folyo veya streç serip, bütün karışımı kalıba döküyoruz ve kalıbın şeklini alması için elimizle iyice bastırıyoruz. Ben baton kek kalıbımı kullandım, isterseniz herhangi bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz.
Bu şekilde buzdolabında 1 - 2 saat bekletiyoruz.
Eğer vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz.
Servis yaparken bir dilim parfe'nin üzerine 2 ince dilim dondurma koyuyoruz.
İsteğinize göre çikolata sosu ..
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilCanımm teşekkür ederim :)
SilEllerine sağlık canım..Hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilArzu'cum çok teşekkür ederim..
SilSana da hayırlı bayramlar dilerim.
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor...
YanıtlaSilŞule canım çok teşekkür ederim:)
Silyazın en guzel tatlı ellerıne sağlık
YanıtlaSilTşkkür ederim canım
SilHayırlı bayramlar canım,her şey gönlünce olsun...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim şulecim sana da hayırlı bayramlar dilerim..
Sil