11 Şubat 2013 Pazartesi

Çekirdekli Kepek Ekmeğim

Herkse iyi haftalar ve iyi geceler ..
Bu akşam yemekte balık vardı, balık olunca  mutfakta da eşim :)
Bende boş durmiyim bi ekmek yapiyim dedim uzun zaman olmuştu yapmayalı..İyi oldu, çok da güzell oldu valla ,herzaman ki gibi yine evde ekmek yapın derim..Zamanınız varsa daha da sık yapın.

Tarifimi ekliyorum :)


 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz ( dolu olmasın )
2 su bardağı kepekli un
2 su bardağı beyaz un
( Yoğururken un ilave edebiliriz )
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım su bardağı çekirdek içi
 
 
 
Yapılışı
 
 Ilık sütün içerisine toz şeker ve kuru mayayı ilave ederek eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
 Kepekli ve normal un, tuz ve zeytinyağını ilave ederek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde etmek için normal un ilavesi yapılabilir.
 Yoğurduğumuz hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek sıcak bir yerde ( kaloriferin yanında )
 35 - 40  dakika bekletiyoruz.
 ( Ekmek hamuru iyice kabarmış olucak )
 Ekmeği pişireceğimiz kalıbı sıvı yağ ile çok az yağlıyoruz.
( Bu sefer ben baton kek kalıbı kullandım )
 Kabaran hamurumuzu kalıbımıza koyup, üzerine çekirdekleri serpiyoruz.
 Üzerini tekrar örterek kalıp içinde 10 dakika daha kabarması için dinlendiriyoruz.
 Fırını 175 derece’ye ayarlayarak ısıtıyoruz.
 Yaklaşık 45 dakika  pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra üzerini tekrar nemli bir bezle örterek soğutuyoruz.
 
Afiyet olsun ..

 
 
 
 
 
 


6 yorum:

  1. Ekmeği evde yapmak ne güzel bişi .bir gün bende deneyeceğim inşallah .ELine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim..Gerçekten güzel bişi,zaman olsa hep kendim yaparım.
      Teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  2. ellerine sağlık canım...
    harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Canım nefis görünüyor bunlar :) mis gibi olmuş :)
    Ev yapımı gibisi yok zaten.. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.
      bende kesinlikle ev yapımı destekçisiyim ;)

      Sil