Tarifimi okuduğunuz da, olduğundan daha basit gelebilir,fakat ben çok fazla karıştırarak yapmayı sevmiyorum.Herkes'in kendine göre lezzeti değişiyor işte :) daha önce için de nohut ve ceviz olan kısır da yedim,ama dediğim gibi böyle daha çok seviyorum:)
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy salatalık
1 çay kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım demet taze soğan
Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal maydanoz
Nar ekşisi
Pulbiber
Limon
Limon
Tuz
Sıcak su
Yapılışı
Öncelikle bulgurları ayıklayıp,yıkıyoruz.
Bulguru bir tencereye koyup,üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyuyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp,bulgurun suyu çekmesi için bekletiyoruz.
Bulgur suyunu çekip,soğuduktan sonra ;
Salçayı,ince kıyılmış taze soğanı ve salatalığı,nane'yi,pulbiberi,zeytinyağını ve tuzunu ekleyip,
iyice karıştırıyoruz.
Servis yaparken istediğimiz kadar limon ve nar ekşisi ekliyoruz.
&
Afiyet olsun ..
Herkese Hayırlı Cumalar ..
:) hergün olsa hergün yerim o derece severim :) eline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler canımmm :)
Silama ben kısırı çok severim :))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...
canım güzel yorumun için teşekkür ederim :)
Silkısırı ben de çok severim..Ben birazcık değişik yapıyorum..Herkesin sevdiği bir kısır çeşidi var.Her hali ayrı güzel sanırım..Ellerine sağlık canım..Hayırlı geceler..
YanıtlaSilevet canım haklısın..herkes kendinden bşyler katıyo :) teşekkür ederim ..
Siliyi hafta sonları..