3 Aralık 2012 Pazartesi

Simit Tiridi

Haftanın ilk gününe güzel bir ana yemekle başlamak istedim..
Yöresel bir tarif olan simit tiridi , Kastamonu ilçesine ait.Benim ki biraz yalancı "simit tiridi" oldu :)
Çünkü, normal de susamsız kastamonu simidinden olur.Bayat olması lazımdır..
Ben iş çıkışı fırından normal simit aldım ama o da  hoş oldu biz beğendik yani :) Yanın da pilav olmasa da olur aslında ama ben yaptım.


 
Malzemeler
 
2 adet susamsız kastamonu simidi ( veyaz normal simit)
300 gr. kıyma
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Tuz - Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Yapılışı
 
Simitleri küçük dilimler halinde kesip,servis tabaklarına yan yana diziyoruz.
sıvıyağ ile kıymayı iyice kavuruyoruz.
Diğer yandan tereyağ ile salçayı kavuruyoruz ve su ilave ediyoruz.
Tuz ve karabiber ekliyip,karıştırıyoruz.
hazırladığımız sosu simitlerin üzerine gezidiriyoruz.Kuru kalmasın.
Daha sonra sarımsaklı yoğurt koyup,kavurduğumuz kıymayı da eşit miktarda yoğurdun üzerine koyuyoruz.
Çok hafif salçalı sostan kıymanın üzerine de ekliyoruz.
İsteğinize göre pulbiber - kekik ..
 
 
 
 
 
 

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık, çok farklı ve çok güzel bir yemekmiş meğerse :)
    Görüntüsü de harika, bayıldım! :) nasıl canım çekti şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim canimm..inan bizde cok begendik,sarimsakli yogurtla birlesince cok lezzetli olmustu:)
    Optum..

    YanıtlaSil
  3. hiç yemedim ama muhteşem görünüyor...
    gel beni ye diye bağırıyorrrrrrrrr :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ilk defa yaptım ama çok beğendik canım :)
      Teşekkürler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım vallahi ilk kez duydum ve gördüm ama çok güzel görünüyor :) Yöresel o kadar güzel yemeklerimiz var ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok begendim canim :) haklisin yoresel cok guzel yemeklerimiz var ve ben zaman bulamayip yapamayinca uzuluyorum..keske mutfakta daha fazla zaman gecirebilsek..

      Sevgiler :)

      Sil