28 Temmuz 2012 Cumartesi

Annemin Tarifi ile Revani Tatlısı ...

Genelde bütün revani tariflerinde irmik kullanılır bizimkinde yok.
Kullandığımız yağ da çok az olunca çok hafif buluyoruz bu tatlıyı,üzerine kaymak ile servis edildiğin de ohhh mis diyorum :)
zaten birçok porsiyonunu tek başıma tüketmiş olabilirim :)
Bir de ben çok aşırı kabarık revaniyi sevmiyorum sünger gibi geliyo bana...
Neyse herkesin ayrı zevki işte :)



Malzemeler

2 çorba kaşığı Yoğurt
3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı sıvıyağ


Şerbeti için

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon'nun suyu


Yapılışı

İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Bütün kek  malzemelerini bir geniş bir kabın içerisinde mikserle karıştırıp
Kullanacağınız tepsiye dökün
önceden ısıtılmış fırında 175 derece de pişirin.
Fırından çıkan keki dilimleyip, üzerine soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş döküyoruz.
Üzerine hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

Soğuk servis yaparken de ben kaymak ekledim...







2 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor canım bu ramazan kesin deneyeceğim :) ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Saol canımmm öpüyorumm çok :)Senin kurabiyelerınden de deneyelim;)

    YanıtlaSil