Şubat ayı biterken tarifsiz kalmasın bloğum dedim :)
Tam da cuma gününe yakışır bir tarif :)
Geçtiğimiz akşam yaptığım Brovni'yi pek beğendik, normalde pek çikolata vermediğimiz Emir Brovniyi dört gözle bekledi ve bir solukta yiyiverdi :)
Fırından çıkar çıkmaz sıcakken yemek çok hoştu, ertesi gün yemeden önce de çok hafif mikrodalgada ısıttım ben öyle de pek güzel oldu.
herkese güzel bir hafta sonu dilerim şimdiden..
INSTAGRAM : tanemakpinar
Malzemeler
3 Yumurta
200 gr. Bitter çikolata
100 gr Tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1,5 su bardağına yakın un
Yapılışı
Çikolataları benmari usulü eritip,yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Eriyen çikolatayı ekleyin.
oda sıcaklığında ki tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra, ince bir borcama yayın.
Üzerine isterseniz çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında 175-180 derece de 30-35 dk pişiriyoruz.
Harika görünüyor ellerinize sağlık fakat sanırım browniye kabartma tozu eklenmiyor hangisi doğru acaba?
YanıtlaSilmerhaba,
Silyorumunuz için teşekkür ederim, hiç kabartma tozu olmadan nasıl olur bilemedim ben yarım paket kadar kullandım :)