20 Haziran 2012 Çarşamba

Kabak Dolması...


Merhaba..
Evlenene kadar Annem'den çok sık duyardım ; "hergün ne yemek yapıcağımı şaşırıyorum valla" derdi :)
bende her defasında ," ne var şaşırcak birsürü yemek çeşiti var" derdim...
Evlendikten sonra öyle çok hak verdim ki anneme.Akşam vakti yaklaşınca onu mu yapsam,bunu mu diye düşüncelere dalar buldum kendimi :)
Neyse ki eşim'im yemek seçme sorunu yok.
Yemek yapmak tabi ki de çok keyifli ama haftaiçi iş'ten çok yorgun dönmediyseniz eğer :)

Kabak dolmasını yaparken içini oyup çıkardığımız kısmı atmıyorum ben,onlardan da yemek yapıyorum;
Kabağın yanına,pirinç,kıyma ve soğan ekleyerek salçalı su ile pişiriyorum(Tuz biraz sıvıyağ ve istediğimiz baharatlardan da ekliyorum).ohh mis :)
Neyse tarifini yazıyımmm artık ..



Malzemeler ;


Yarım kilo kabak
250 gr. orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Ayçiçek yağı veya zeytinyağ (göz kararı)
Dereotu

Yapılışı ;

Kabakları yıkayıp,alacalı soyup,içini oyuyoruz
Tekrar yıkadıklantan sonra içini hazırlıyoruz
(soğanları rondodan geçirip,bütün malzemeleri karıştırarak)
Çok sıkışık olmayacak şekilde doldurup tencereye diziyoruz.
Salçalı su yapıp tuz,yağ biraz karabiber ekleyerek,dolmaların üzerlerini kapatacak kadar koyuyoruz.
kısık ateşte pişiriyoruz...

...

(Biz bol salçalı ve yağlı yemekleri sevdiğimiz için ben salça da kullanıyorum ama kabak dolmasına koymayadabilirsiniz).


5 yorum:

  1. bu iyi fikir annemde çok yapardı bunu.

    görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler..
    bu arada ben blogunuzun izliyicisiyim,ama sizi göremiyorum :)
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  3. Çok farklı ve güzel paylaşımlarınız var.Konteynir firması olarak blogunuzu hep takip ediyoruz, başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  4. Kabak dolmasına bayılırım yanına da yoğurt...

    YanıtlaSil
  5. Bende severim özellikle de kış mevsiminde )

    YanıtlaSil