20 Ocak 2016 Çarşamba

Pastane Açması


Merhaba  yeniden :)
Çok çok uzun zaman oldu demeyip, çok lafı uzatmayıp mis gibi güzel mi güzel, yumuşak mı yumuşak bir açma tarifi yazmaya geldim :)
Geçtiğimiz cumartesi bu açmayı ilk kez denediğimde artık pastanelerden açma almayacağıma kesin karar verdim.
Çook daha lezzetli ve hafif..
Emir' e de rahatlıkla yedirdim :)
Denemeye değer..

Sevgiler :)

İNSTAGRAM : tanemakpinar

MALZEMELER 

1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
5,5 Su bardağı un (6 da olabilir, kıvamına göre)

Üzerine ;

1 Yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI

Sütü ve suyu ısıtıp derin bir kaba alıp, mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı ilave edelim.
Unu koyalım, yoğuralım.
1 saate yakın mayalanmaya bırakalım, üstünü örterek.
Daha sonra 9 bezeye bölüp, büke büke açma şekli verelim.
Yağlı kağıt serili tepside yaklaşık 25-30 dk. daha beklesin.
Kabaran açmalara çok bastırmadan yumurta sürüp, çörekotu koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder