25 Temmuz 2014 Cuma

Çatlak Kurabiye

Bu güzeller güzeli kurabiye için öncelikle canım arkadaşım Didem'e teşekkür ediyorum,tarifinden dolayı.. ( dideminkurabiyekokulumutfagi.blogspot.com )

Tarifi aldıktan sonra iki kere yaptım.
İlk yapışımda malzemelerin içine 1 çay kaşığı da türk kahvesi eklemiştim, öylede çok güzel olmuştu :) 



Instagram : cevizlitarcinli 





Malzemeler

1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1,5 çay bardağı şeker
    2 çay bardağı un (tepeleme)
    Yarım çay bardağı süt
    50gr. kakao
    Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı 

    Sırasıyla oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağ, vanilya ve şekeri derin bir kaba koyup yoğuruyoruz.
    Un, kakao, süt ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
    Hamur elinize çok hafif yapışabilir.
    Ne çok sert olacak, ne de çok yumuşak. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladıktan sonra elimizle hafif yassılaştırıyoruz.
     Ayrı bir kaba döktüğümüz pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
Önceden ayarladığımız 170 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.






















Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler çok yumuşak olduğundan hemen elinize almamanızı, 5-10 dakika beklemenizi tavsiye ederim. Son olarak :) hamurdan çok büyük koparmayın çünkü pişerken yayılıyorlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder