27 Şubat 2014 Perşembe

Simit Poğaça

Simit tadında poğaça :)

Bu nasıl hoş bir tat, bildiğiniz pastane poğaçası.. Lütfen deneyin :)
Ben ilk kez denedim 15 adet çıktı ve anında hepsi bitti.. Annemlere götürmüştüm çayın yanında misss ;)
Bundan sonra favori poğaçam budur :)
Lezzeti kadar tarifi de çok basit ..
Hemen ekliyim :)
Sevgiler..



Malzemeler

1 çay bardağı ılık süt (ajda bardakta)
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket eritilmiş margarin ( 125 gr. )
1 yumurta
1 tatlı  kaşığı tuz
2 paket instant maya
1.5 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un

Üzeri İçin

3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Susam

İçi İçin

Beyaz peynir
Dereotu

Yapılışı

Ocakta ılıttığınız sütü, suyu ve erittiğiniz margarini geniş bir kaba alın.
Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra kuru mayayı, tuzu, şekeri ve yumurtayı ilave edin, karıştırın.
En son un'u yavaş yavaş ilave edin.
Hamurun kıvamı, elinize yapışan bir hamur olacak.
En az 5-10 dk yoğurun.
Hamuru mayalanmaya bırakmadan önce elinizi yağlayın. ( Böylece hamur elinize yapışmaz )
Asla hamurun yapışmaması için un eklemeyin.
Daha sonra hamurun üzerini streçle sıkıca örtüp, ılık bir ortamda 20 dakika mayalamaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, ortasını açıp, peynir-dereotu harcını koyun. Pastane Poğaçası şekli verin.
Çukur bir kasenin içine pekmez ve suyu koyup karıştırın.
Şekil verdiğiniz hamura önce pekmezli su sürüp, susama bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Keskin bıçak yardımıyla verev şeklinde üç çizik atın.
10-15 dk tepside mayalandırdıktan sonra, önceden ısıtılmış fırında ( 200 derece ) üzeri kızarana kadar pişirin.

&

Afiyet Olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder